Wilt u graag een nieuwe gebitsprothese?

Wanneer u uw eigen tanden en kiezen niet allemaal meer heeft, wilt u hier graag een passende oplossing voor vinden en het comfortabele gevoel van uw eigen tanden ervaren. Een conventionele gebitsprothese of misschien een vaste gebitsprothese op implantaten bieden u deze mogelijkheid. Met een volledige of gedeeltelijke prothese komt u zo dicht mogelijk bij dat eigen gevoel!

 

Hieronder vindt u een overzicht van de mogelijkheden en services welke wij u kunnen bieden.

Volledige gebitsprothese

Een volledige prothese laten maken? Implantaten hoeven niet altijd de oplossing te zijn. In veel gevallen is het mogelijk een normaal of conventioneel kunstgebit te vervaardigen waar u het comfort mee ervaart wat u voor ogen heeft. Een volledige gebitsprothese in de boven of onderkaak wordt met de nodige zorg en aandacht voor u vervaardigd. Wij zorgen er voor dat u weer durft te lachen!

Gebitsprothese op implantaten

Een vaste gebitsprothese wordt vaak gecombineerd met implantaten. Uw gebitsprothese wordt vastgezet aan deze kunstmatige wortels. Implantaten zijn een soort schroefjes die de basis voor de vaste prothese vormen.

Gedeeltelijke gebitsprothese

Voor een gedeeltelijke vervanging van uw tanden en kiezen kunt u ook kiezen voor een vastzittende partiële gebitsprothese. Bij deze constructie bevestigen onze tandprothetici de partiële prothese aan de implantaten. U kunt uw prothese dus nog steeds zelf uit de mond nemen, maar tijdens het dragen is deze bewegingsvrij.

Procedure

Uw gebitsprothese moet natuurlijk goed passen! Onze experts hebben jarenlange ervaring in het aanmeten van kunstgebitten. In een relatief kleine ingreep worden implantaten geplaatst. Deze implantaten moeten in een aantal weken vast groeien in het kaakbot. Na een aantal weken kan begonnen worden met de vervaardiging van uw nieuwe en definitieve kunstgebit. We plannen meerdere afspraken met u waarin we samen tot een perfect zittende prothese komen. Natuurlijk overleggen we met u over uw voorkeuren en is een nacontrole standaard inbegrepen.

Meest geschikte kunstgebit voor u

Wanneer uw voorkeur uitgaat naar een conventionele prothese, lees dan verder bij kunstgebit. Voor een volledige gebitsprothese met implantaten is een klikgebit een alternatieve optie. Dit is een kunstgebit dat u van de implantaten kunt ‘klikken’. 

Past een vaste gebitsprothese bij u?

Een vaste gebitsprothese voelt aan als uw eigen tanden. Het is een stevige basis waarmee u vrij kunt eten en lachen. Last van drukplekken en een verkleinende kaak heeft u nauwelijks met een vaste gebitsprothese. Voedsel onder de prothese en loskomen bij het lachen behoren tot het verleden. Wel vereisen de implantaten een poliklinische operatie en is er een kleine kans dat deze behandeling niet geschikt is voor u.

Keuze kunstgebit laten maken

Bij de keuze van welke vorm van gebitsprothese, spelen zaken als de vorm van uw kaak en algehele gezondheid een rol. We kijken met u mee naar het meest geschikte kunstgebit voor u!

Vergoedingen

Wilt u een behandeling starten en in aanmerking komen voor een vergoeding? Een conventionele gebitsprothese zit voor 75% in de basisverzekering. De behandeling wordt om de vijf jaar voor u vergoedt. Voor het plaatsen van een gebitsprothese op implantaten is toestemming van de zorgverzekeraar nodig. Met vrijwel alle verzekeraars hebben wij zorgcontracten. Wel gelden er het verplichte eigen risico en een wettelijke eigen bijdrage voor prothesen. De persoonlijke bijdrage voor een prothese op implantaten is 8%, 10% of 17%. Weten welke vergoeding op u van toepassing is? Lees hier meer over vergoedingen van gebitsprotheses.

Wilt u graag een nieuwe gebitsprothese?

Wanneer u uw eigen tanden en kiezen niet allemaal meer heeft, wilt u hier graag een passende oplossing voor vinden en het comfortabele gevoel van uw eigen tanden ervaren. Een conventionele gebitsprothese of misschien een vaste gebitsprothese op implantaten bieden u deze mogelijkheid. Met een volledige of gedeeltelijke prothese komt u zo dicht mogelijk bij dat eigen gevoel! Hieronder vindt u een overzicht van de mogelijkheden en services welke wij u kunnen bieden.

Beste persoonlijke zorg

In onze tandprothetische praktijk staan uw wensen centraal. We bieden de beste zorg omtrent implantaten door samen te werken met lokale kaakchirurgen en implantologen . We vinden het belangrijk dat u gedurende een behandeling een vaste behandelaar heeft. Ook hebben we inpandig een eigen tandtechnisch laboratorium en voeren we alle handelingen voor uw prothese zelf uit. Kortom, u bent verzekerd van de beste persoonlijke behandeling!

Neem contact met ons op voor een kosteloos en vrijblijvend adviesgesprek

Tel: 0345 505 851