U wilt een nieuw kunstgebit?

Mist u een of meerdere tanden? Of bent u toe aan een nieuw kunstgebit? Bij ons kunt u terecht wanneer u niet tevreden bent met uw gebit of wanneer uw huidige kunstgebit aan vervanging toe is. Uw glimlach is een kostbaar bezit. Wij zorgen ervoor dat u weer voluit durft te lachen!

Wanneer heeft u een kunstgebit nodig?

Als uw eigen tanden en kiezen beschadigd of verloren zijn, kan de tandarts u aanraden een gebitsprothese aan te laten meten. De problemen met uw gebit kunnen verschillende oorzaken hebben. Gelukkig kunnen deze opgelost worden!

Gedeeltelijk kunstgebit

U kunt een volledig of gedeeltelijk uitneembaar kunstgebit krijgen. Een gedeeltelijke ofwel partiële prothese vervangt een gedeelte van uw tanden en kiezen. Dit kan een plaatje van een roze kunststof of een metalen frame zijn. Een plaatprothese is goedkoper, maar kan uw natuurlijke gebit beschadigen. Een frameprothese past beter en zorgt voor minder slijtage van uw gebit. Deze gedeeltelijke prothesen kunt u geheel uit de mond nemen. Bij gebitsprothese op implantaten kunt u uw kunstgebit niet of deels uit de mond nemen.

Tanden en kiezen trekken

U wilt natuurlijk niet zonder tanden voor de dag komen. Voor u uw nieuwe gebit heeft, krijgt u een tijdelijke prothese. Na het eventuele trekken van de tanden wordt deze immediaat prothese geplaatst. Dit is het eerste gebit wat direct na het trekken van de tanden wordt geplaatst. U loopt dus geen moment zonder tanden! De wonden in uw mond moeten namelijk helen voordat de definitieve prothese gemaakt wordt. We passen uw nieuwe kunstgebit verschillende keren aan om de geneesperiode zo comfortabel mogelijk te maken. Zo heeft u binnen enkele maanden een perfect passend gebit!

Meest geschikte kunstgebit voor u

De overstap naar een (nieuw) gebit kan ingrijpend zijn. Wij helpen u graag om uw wensen uit te laten komen en bieden verschillende mogelijkheden en behandelingen. U kunt kiezen voor een uitneembaar kunstgebit, maar ook voor een vaste gebitsprothese of een klikgebit.

Past een uitneembaar kunstgebit bij u?

Een kunstgebit voor uw bovenkaak bedekt uw gehemelte gedeeltelijk. Hierdoor is het mogelijk dat uw smaakervaring wordt verminderd. Daarnaast slinken uw kaken en mag een losse gebitsprothese om de paar jaar vervangen worden. Ook kunt u door het loszitten van het kunstgebit drukplekken en onzekerheid ervaren. Bijten met de voortanden en hard lachen wordt mogelijk lastiger.

Keuze kunstgebit laten maken

Bij het kiezen van een gebitsprothese spelen zaken als de vorm van uw kaak en algehele gezondheid een rol. We kijken met u mee naar het meest geschikte kunstgebit voor u!

Vergoedingen van uw gebitsprothese

Wilt u een kunstgebit laten maken en in aanmerking komen voor een vergoeding? Met vrijwel alle verzekeraars hebben wij zorgcontracten. Een volledige prothese wordt voor 75% vergoed vanuit de basisverzekering. Als u een aanvullende verzekering heeft, ontvangt u mogelijk een hogere vergoeding. De partiële prothesen worden deels vergoed vanuit aanvullende verzekeringen. Lees hier meer over vergoedingen voor uw uitneembare gebit.

Beste persoonlijke zorg

In onze tandprothetische praktijk staan uw wensen centraal. We vinden het belangrijk dat u gedurende een behandeling een vaste behandelaar heeft. Ook hebben we in de kliniek een eigen laboratorium en voeren we dus alle zorg met betrekking tot uw prothese zelf uit. Kortom, u bent verzekerd van de beste persoonlijke behandeling!

Neem contact met ons op voor een kosteloos en vrijblijvend adviesgesprek

Tel: 0345 505 851