Kosten kunstgebit

Wat kost een uitneembaar kunstgebit? De kosten van een gebitsprothese zijn persoonsafhankelijk. Natuurlijk wilt u niet voor onverwachte uitgaven komen te staan. Laat u daarom van tevoren adviseren door ons!

Gecontracteerde praktijk

Wilt u een kunstgebit laten maken en in aanmerking komen voor een vergoeding? Wij zijn een gecertificeerde en gecontracteerde praktijk. Met vrijwel alle verzekeraars hebben we zorgcontracten. Uw verzekeraar betaalt dus het grootste deel van de kunstgebitkosten. Ook betekent dit dat wij rechtstreeks contact hebben met uw zorgverzekeraar, dus dat u geen last heeft van administratieve rompslomp.

Kosten gedeeltelijk kunstgebit

Wat kost een gedeeltelijk kunstgebit? U kunt een volledig of gedeeltelijk uitneembaar kunstgebit krijgen. Een gedeeltelijke ofwel partiële prothese vervangt een gedeelte van uw tanden en kiezen. Dit kan een plaatje van een roze kunststof of een metalen frame zijn. Partiële prothesen zijn niet opgenomen in de basisverzekering. Wel worden zij deels vergoed vanuit aanvullende verzekeringen. Daarnaast vergoedt uw aanvullende verzekering deels de kosten van een reparatie of correctie van uw frame of plaatje.

Vergoedingen volledige gebitsprothese

Een volledige prothese wordt voor 75% vergoed vanuit de basisverzekering. Dit geldt één keer in de vijf of acht jaar. U betaalt 25% zelf, tenzij u een aanvullende tandartsverzekering heeft. In dat geval ontvangt u mogelijk meer tegemoetkoming. Het opnieuw passend laten maken van uw kunstgebit wordt voor 100% vergoed binnen uw basisverzekering. Hier geldt vaak wel een maximum bedrag.

Wat kost een kunstgebit inclusief trekken?

Waarschijnlijk bent u benieuwd naar het totale kostenplaatje, dus ook de kosten die verbonden zijn aan het trekken van uw tanden. De prijs voor het trekken van uw tanden hangt af van uw aanvullende verzekering. De kosten hiervoor vallen niet onder de basisverzekering, dus komen voor eigen rekening. U kunt voor het tanden trekken een aanvullende tandartsverzekering afsluiten.

Verschillende kosten kunstgebit

Uw kunstgebitkosten hangen af van de behandeling. U kunt kiezen voor een uitneembaar gebit, maar ook voor een vaste gebitsprothese of een klikgebit. Voor deze behandelmethoden geldt een ander kostenplaatje.

Goed om te weten

U dient altijd rekening te houden met het wettelijk bepaalde eigen risico. Voordat u vergoedingen ontvangt voor uw kunstgebit, wordt dit bedrag eerst opgemaakt. Voor 2018 bedraagt het verplicht eigen risico € 385,-.

Uiteindelijke prijs gebit

Wat gaat uw kunstgebit kosten? Om zeker te zijn van de precieze kosten, kunt u het beste direct contact met ons opnemen. We kijken met u mee naar de meest geschikte gebitsprothese voor u en geven inzicht in het kostenplaatje. U kunt vrijblijvend kennis maken en bij ons terecht voor advies over uw gebit.

Neem contact met ons op voor een kosteloos en vrijblijvend adviesgesprek

Tel: 0345 505 851