Implantaat

Lacht u niet meer zo vrij als vroeger? Een loszittende gebitsprothese of ontbrekende gebitselementen in uw mond kunnen u onzeker maken. Implantaten zijn een betrouwbare oplossing! Deze kunstwortels zijn een comfortabel en duurzaam fundament voor uw gebitsprothese. Deze solide techniek geeft u meer zelfvertrouwen!

Wat zijn implantaten?

Tandheelkundige implantaten zijn kunstmatige wortels die niet zichtbaar zijn. Een implantaat is een soort schroefje dat vast groeit in het kaakbot van uw onderkaak of bovenkaak. Het is gemaakt van titanium en wordt door uw lichaam goed geaccepteerd. Implantaten voor een enkele tand of totaal gebit zijn er in verschillende lengtes en vormen. Zo krijgt u de best passende prothese.

Voordelen van tandheelkundige implantaten

Implantaten zijn de basis voor uw klikgebit of (gedeeltelijke) gebitsprothese. Een voordeel is dat zij uw bestaande gebit niet beschadigen. Het is namelijk niet nodig om onderdelen te bevestigen aan gezonde tanden en kiezen. Daarbij heeft u met implantaten in kaak geen last van een gehemelteplaat en is volledige bedekking van het verhemelte overbodig. Ook vermindert de kans op drukplekken en slinkt uw kaak minder snel. Met gebitsimplantaten blijft uw klikgebit of vaste prothese op de juiste plek.

Betrouwbare behandeling

Al jarenlang bieden implantaten een uitkomst wanneer een wortel in uw kaakbot niet voldoende vitaal is. De natuurlijke verankering van de kunstwortels vormen een solide basis voor gebitsprotheses. Implantaten in uw onderkaak of bovenkaak gaan doorgaans de rest van uw leven mee. Het plaatsen is een relatief kleine ingreep en het succespercentage van deze techniek is ongeveer 98%. Gebitsimplantaten zijn dus een zeer betrouwbare behandelingsoptie!

Keuze kunstgebit

Een behandeling voor het plaatsen van deze implantaten is niet voor iedereen geschikt en niet voor iedereen hetzelfde. Bij het kiezen van een gebitsprothese spelen zaken als de vorm van uw kaak en algehele gezondheid een rol. We kijken graag met u mee naar het meest geschikte kunstgebit voor u.

Procedure implantaat gebit

Samen met de implantoloog voeren wij het maatwerk uit. Wij adviseren u over het aantal implantaten dat nodig is voor uw gebitsprothese of klikgebit. In de meeste gevallen volstaan twee implantaten. Wanneer het implantaat is vergroeid met het kaakbot, kunnen onze tandprothetici er constructies op plaatsen.

Vergoeding van uw behandeling

Wilt u een behandeling met gebitsimplantaten aangaan en in aanmerking komen voor een vergoeding? Voor het plaatsen van een gebitsprothese is toestemming van de zorgverzekeraar nodig. Met vrijwel alle verzekeraars hebben wij zorgcontracten. Houdt u alstublieft wel rekening met uw eigen risico en een wettelijke eigen bijdrage voor prothesen. De persoonlijke bijdrage voor een prothese op implantaten 8%, 10% of 17% van de totaalprijs van de gebitsprothese. Weten welke vorm van vergoeding voor u van toepassing is? Lees hier meer over implantaatvergoedingen.

Beste persoonlijke zorg

In onze tandprothetische praktijk staan uw wensen centraal. We bieden de beste zorg omtrent implantaten door samen te werken met lokale kaakchirurgen en implantologen. We vinden het belangrijk dat u gedurende een behandeling een vaste behandelaar heeft. Ook hebben we in de kliniek een eigen tandtechnisch laboratorium en voeren we alle handelingen aan uw prothese zelf uit. Kortom, u bent verzekerd van de beste persoonlijke behandeling!

Neem contact met ons op voor een kosteloos en vrijblijvend adviesgesprek

Tel: 0345 505 851