Kosten en vergoeding implantaat

Wat kosten implantaten? En de vergoeding implantaat? De kosten van uw gebitsprothese zijn persoonsgebonden. Natuurlijk wilt u niet voor onverwachte uitgaven komen te staan. Laat u daarom van tevoren adviseren door ons!

Zijn implantaten passend voor u?

De kosten en mogelijkheden van implantaten hangen af van uw persoonlijke situatie. Wij willen bijvoorbeeld graag uw kaak en mondhygiëne beoordelen en uw voorkeuren bij narcose bespreken. Zo vinden we een passende behandelmethode. Hier kunt u meer lezen over de werking van implantaten.

Implantaat tanden

Implantaten zijn een solide basis voor uw kunstgebit. U kunt kiezen voor een vaste gebitsprothese of een klikgebit. Beide worden bevestigd aan de implantaten. Daarnaast is een uitneembaar kunstgebit een optie. Voor de uiteenlopende behandelmethoden geldt een ander kostenplaatje.

Verschillende kosten kunstgebit

De totale gebitsprothesekosten hangen af van uw behandeling. In vergoedingen gebitsprothese leest u meer het kostenplaatje van een vaste prothese. Meer inzicht in klikgebitkosten vindt u bij vergoedingen klikgebit.

Gecontracteerde praktijk

Wilt u een kunstgebit laten maken? Wij zijn een gecertificeerde en gecontracteerde praktijk. Met vrijwel alle verzekeraars hebben we zorgcontracten. Uw verzekeraar betaalt dus het grootste deel van uw gebitsprothese. Ook betekent dit dat wij rechtstreeks contact hebben met uw zorgverzekeraar, dus dat u geen last heeft van administratieve rompslomp.

Vergoeding implantaatbehandeling

Wilt u een behandeling met gebitsimplantaten aangaan en in aanmerking komen voor een vergoeding? De basisverzekering dekt implantaatskosten in uitzonderlijke gevallen. Sommige verzekeraars bieden vergoedingen voor implantaten in uw gebit in aanvullende verzekeringen. We denken hierin graag met u mee.

Implantaten bovenkaak en onderkaak

Voor implantaatkosten geldt een wettelijke eigen bijdrage. Deze persoonlijke bijdrage voor een prothese op implantaten is € 125,- per kaakdeel. Wanneer u een implantaat in de bovenkaak en in de onderkaak krijgt, zal dit u dus maximaal € 250,- kosten. In dit bedrag zijn de kosten voor de implantaten en de prothese verwerkt.

Kosten kunstgebit inclusief trekken

Wat kost een kunstgebit inclusief tanden trekken? De prijs voor het trekken van uw tanden hangt af van uw aanvullende verzekering. Deze kosten vallen niet onder de basisverzekering, dus komen voor eigen rekening. U kunt voor het tanden trekken een aanvullende tandartsverzekering afsluiten.

Implantaten kunstgebit vergoeding

Voor het plaatsen van een gebitsprothese op implantaten is toestemming van de zorgverzekeraar nodig. Dit is een voorwaarde voor het verkrijgen van vergoeding. We stemmen samen met u de behandelmethode af. Daarna nemen wij het aanvragen van deze toestemming voor onze rekening.

Goed om te weten

Houdt u altijd rekening met uw eigen risico. Voordat u vergoedingen ontvangt voor uw kunstgebit, wordt dit bedrag eerst opgemaakt. Voor 2018 bedraagt het verplicht eigen risico € 385,-.

Uiteindelijke prijs implantaten

Wat gaat uw kunstgebit kosten? Om zeker te zijn van de precieze kosten, kunt u het beste direct contact opnemen met ons. We kijken met u mee naar de meest geschikte gebitsprothese voor u en geven inzicht in het kostenplaatje. U kunt vrijblijvend kennis maken en bij ons terecht voor advies over uw gebit.

Neem contact met ons op voor een kosteloos en vrijblijvend adviesgesprek

Tel: 0345 505 851