Overweegt u een klikgebit?

Heeft u last van een loszittend kunstgebit? Wilt u dat uw gehemelte niet bedekt wordt? Een klikgebit is de ideale oplossing wanneer u de zekerheid wilt van een vast kunstgebit en daarnaast uw gebitsprothese toch zelf uit uw mond wilt nemen!

Klikgebit op implantaten

Een klikgebit wordt bevestigd aan kunstmatige wortels. Deze implantaten zijn een soort schroefjes die de basis voor de prothese vormen. Hier leest u meer over implantaten. Met deze constructie kunt u zelf uw gebitsprothese in en uit de constructie op de implantaten ‘klikken’.

Bovenkaak zonder gehemelte

Voor een klikgebit in de bovenkaak is geen plaat over uw gehemelte nodig. Doordat de gebitsprothese op implantaten bevestigd is, blijft uw gehemelte vrij. Een klikgebit in de bovenkaak zorgt dus dat uw smaakervaring blijft!

Klikgebit onderkaak

Net als bij een klikgebit in de bovenkaak geldt voor een klikgebit in de onderkaak dat de pasvorm optimaal is en de prothese vrij is van beweging. U hoeft niet in de weer met kleefpasta want de implantaten zijn een natuurlijke basis voor uw prothese. Het kunstgebit voelt als uw eigen gebit!

Procedure

Uw gebitsprothese moet natuurlijk goed passen! Onze experts hebben jarenlange ervaring in het aanmeten van klikgebitten. We maken meerdere afspraken met u waarin we samen tot een perfect zittende prothese komen. Natuurlijk overleggen we met u over uw voorkeuren en is een nacontrole standaard inbegrepen. Wanneer het implantaat is vergroeid met het kaakbot, plaatsen onze tandprothetici uw definitieve gebit.

Past een klikgebit bij u?

Een klikgebit is stevig, dus u kunt vrij eten en lachen. U heeft minder last van drukplekken en het slinken van kaak wordt vertraagd. Voor een klikgebit in de bovenkaak is een plaat over uw gehemelte niet nodig, dus uw smaakervaring blijft. Doordat het kunstgebit uitneembaar is, kunt u het gemakkelijk schoonmaken. Wel vereisen de implantaten een poliklinische operatie en is er een kleine kans dat deze behandeling niet geschikt is voor u. Uw mondhygiëne moet in orde zijn voor deze prothese. Ook is er met een klikgebit vaker controle door een tandarts nodig.

Meest geschikte kunstgebit voor u

Bij het kiezen van een gebitsprothese spelen zaken als de vorm van uw kaak en algehele gezondheid een rol. We bieden u verschillende behandelmogelijkheden. U kunt kiezen voor een klikgebit, maar ook voor een vaste gebitsprothese of een conventioneel kunstgebit. We kijken graag met u mee naar de meest geschikte oplossing voor u!

Vergoedingen van uw klikgebit

Wilt u een behandeling aangaan en in aanmerking komen voor een vergoeding? Met vrijwel alle verzekeraars hebben wij zorgcontracten. Wel dient u rekening te houden met uw eigen risico en een wettelijke eigen bijdrage voor prothesen. De persoonlijke bijdrage voor een prothese op implantaten is 8%, 10% of 17% van de totaalprijs van de implantaat gedragen prothese. Lees hier meer over vergoedingen van klikgebitten.

Beste persoonlijke zorg

In onze tandprothetische praktijk staan uw wensen centraal. We bieden de beste zorg omtrent implantaten door samen te werken met lokale kaakchirurgen in implantologen. We vinden het belangrijk dat u gedurende een behandeling een vaste behandelaar heeft. Ook hebben we in de kliniek een eigen tandtechnisch laboratorium en voeren we alle handelingen aan uw prothese zelf uit. Kortom, u bent verzekerd van de beste persoonlijke behandeling!

Neem contact met ons op voor een kosteloos en vrijblijvend adviesgesprek

Tel: 0345 505 851