Kosten klikgebit

Wat kost een klikgebit? Klikgebitkosten zijn persoonsafhankelijk. Natuurlijk wilt u niet voor onverwachte uitgaven komen te staan. Laat u daarom van tevoren adviseren door ons!

Verschillende kosten kunstgebit

De totale gebitsprothesekosten hangen af van uw behandeling. Voor een klikgebit zijn implantaten de basis. Hier leest u meer over deze kunstwortels. Wij adviseren u over het aantal implantaten dat nodig is voor uw prothese. Voor een vaste gebitsprothese of uitneembaar kunstgebit geldt een ander kostenplaatje.

Gecontracteerde praktijk

Wilt u een kunstgebit laten maken? Wij zijn een gecertificeerde en gecontracteerde praktijk. Met vrijwel alle verzekeraars hebben we zorgcontracten. Uw verzekeraar betaalt dus het grootste deel van uw gebitsprothese. Ook betekent dit dat wij rechtstreeks contact hebben met uw zorgverzekeraar, dus dat u geen last heeft van administratieve rompslomp.

Vergoedingen volledige gebitsprothese

Een volledige prothese wordt voor 75% vergoed vanuit de basisverzekering. Dit geldt één keer in de vijf of acht jaar. U betaalt 25% van uw klikgebit zelf, tenzij u een aanvullende tandartsverzekering heeft. In dat geval ontvangt u mogelijk meer tegemoetkoming. Het opnieuw passend laten maken van uw klikgebit wordt voor 100% vergoed binnen uw basisverzekering. Hier geldt vaak wel een maximum bedrag.

Vergoeding implantaatkosten

Voor een klikgebit zijn gebitsimplantaten nodig. Wilt u in aanmerking komen voor een vergoeding hiervan? De kosten van uw implantaten kunt u deels vergoed krijgen. In uitzonderlijke gevallen dekt de basisverzekering uw implantaatkosten. Sommige aanvullende verzekeringen bieden vergoedingen voor implantaten in uw gebit. We denken hierin graag met u mee.

Klikgebitkosten bovenkaak en onderkaak

Voor implantaatkosten geldt een wettelijke eigen bijdrage. Deze persoonlijke bijdrage voor een prothese op implantaten is 8%, 10% of 17% van de totaalprijs van de behandeling. Wanneer u implantaten onder uw bovengebit, ondergebit of onder uw ondergebit met een nieuw bovengebit krijgt, is de eigen bijdrage verschillend. In dit bedrag zijn de kosten voor de complete behandeling en de vervaardiging van de nieuwe prothese verwerkt. Ook dragen wij de zorg voor het aanvragen van de machtigingen en de het declaratietraject naar uw zorgverzekeraar.

Voorwaarde klikgebit vergoeding

Voor het plaatsen van een klikgebit is toestemming van de zorgverzekeraar nodig. Dit is een voorwaarde voor het verkrijgen van gebitsprothesevergoeding. Wij stemmen samen met u de behandelmethode af. Daarna nemen wij het aanvragen van deze toestemming voor onze rekening.

Goed om te weten

U dient altijd rekening te houden met uw eigen risico. Voordat u vergoedingen ontvangt voor uw kunstgebit, wordt dit bedrag eerst opgemaakt. Voor 2019 bedraagt het verplicht eigen risico € 385,-.

Uiteindelijke prijs klikgebit

Wat gaat uw gebitsprothese kosten? Om zeker te zijn van de precieze kosten, kunt u het beste direct contact opnemen met ons. We kijken met u mee naar de meest geschikte prothese voor u en geven inzicht in het kostenplaatje. U kunt vrijblijvend kennis maken en bij ons terecht voor advies over uw gebit.

Neem contact met ons op voor een kosteloos en vrijblijvend adviesgesprek

Tel: 0345 505 851